Het dierenpension

Begin

Sinds eind 2017 hebben we de deuren mogen openen van onze hondenhuiskamers! Daarnaast beschikken we over 20 kennels in een andere ruimte.

De huiskamers

In een van onze 3 huiskamers kunnen onze trouwe viervoeters zelf de keuze maken om in een mandje, op een kleed, op de bank of zelfs op een bed hun plekje te kiezen. Daarnaast hebben ze de gehele dag de beschikking over de speelweide. In de huiskamers leven ze in een groep honden bij elkaar. De huiskamers beschikken over verwarming en airco.

U zult begrijpen dat niet iedere hond geschikt is om in de huiskamers te verblijven. Er wordt verwacht dat uw hond sociaal is naar mensen en soortgenoten. Reuen dienen gecastreerd te zijn vanaf 1 jaar en teefjes mogen niet loops zijn. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren tijdens haar verblijf, dan zal ze apart of in de kennels moeten verblijven. Helaas kunnen we ook niet alle rassen toelaten.

Lijkt het u wat om uw huisdier in de huiskamers te laten verblijven? Dan maken we graag een afspraak voor een proefdag met u. Tijdens deze proefdag hebben we een kort gesprekje en kunt u een kijkje nemen in de huiskamers. Deze dag is eenmalig en gratis, zodat we uw hond kunnen observeren. Als uw hond 'geslaagd' is voor de proefdag mag hij in de huiskamers verblijven. U kunt dan via onze website een afspraak maken.

Hond op een bank met een speeltje.

Dagopvang

Bent u een dagje werken, een dagje weg, of simpel gezegd kunt u een dagje niet voor uw hond zorgen? Of gunt u uw trouwe viervoeter een heerlijk dagje spelen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen met liefde en plezier voor uw huisdier! Heerlijk spelen op een grote speelweide met soortgenootjes en daarna weer moe en voldaan mee naar huis. U kunt 's morgens uw hond brengen tussen 8.00 en 8.30 uur of tussen 10.00 en 11.00 uur. Na een voldane dag mag u uw maatje weer komen ophalen tussen 18.00 en 19.00 uur. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

De proefdag

Op de dag van de proefdag mag u uw hond brengen tussen 10.00 uur en 10.30 uur. Dezelfde dag mag uw trouwe viervoeter weer opgehaald worden tussen 18.00 uur en 18.30 uur. De proefdag kan dagelijks plaatsvinden, behalve in het weekend en tijdens schoolvakanties. Hij mag op de deze dag thuis eten.

Wij vragen om het paspoortje mee te nemen. Ook is het fijn voor de hond om een kleedje of handdoekje van thuis mee te geven, omdat dat een vertrouwde geur heeft. Tijdens deze dag kijken we of het nodig is om ook een dekentje mee te nemen voor de logeerpartij. Het kan soms gebeuren dat er gespeeld wordt met de dekentjes waardoor ze stuk gaan.

In sommige situaties vragen we of uw hond nog een keer terug komt voor een dagje of voor twee dagen en een nachtje voordat de vakantie daadwerkelijk begint.

De kennels

De kennels zijn verwarmde binnenverblijven waar de honden de mogelijkheid hebben om de hele dag in het binnen en buitenverblijf te lopen. Het is mogelijk om honden samen te laten logeren in een verblijf. Er is twee keer per dag de mogelijkheid om te ravotten in de speelweide. Honden die goed kunnen spelen met andere honden mogen samen de weide in, honden die hier moeite mee hebben mogen alleen spelen. Tijdens ‘de rust’ in de middag krijgen de honden regelmatig simpel hersenwerk of kauwmateriaal aangeboden.

De honden krijgen twee keer per dag eten, maar als uw hond een ander patroon heeft dan kunnen we daar rekening mee houden. Wij geven onze gasten de brokjes van Brok Graanvrij. Dierenwinkel Johan heeft dit voer zelf samengesteld. Het is op basis van Zalm/Forel, aardappel en asperge. Het is een graanvrije brok die erg smakelijk is en goed verteerbaar. Natuurlijk is het geen probleem als u uw eigen voer meebrengt.

We beschikken over manden en dekens. Toch vinden de meeste dieren het prettig om op een eigen dekentje of kussen te liggen met hun eigen geur. Hierdoor voelen ze zich sneller op hun gemak. Dit mag u, indien gewenst meebrengen.

Labrador op een bank met een speeltje.

De Katten

In ons verwarmde kattenverblijf kunnen de katten apart geplaatst worden in een verblijf. Ook is er de mogelijkheid om ze samen te laten logeren. De katten kunnen de hele dag naar binnen en buiten, waar ze beschikken over krabpalen en klim- en speelmogelijkheden. Wij maken gebruik van feromonen en kattenkruid om de katten snel op hun gemak te laten voelen. De verblijven beschikken over verschillende mandjes en hangmatjes. Toch voelen katten zich sneller op hun gemak als ze iets van thuis meekrijgen wat ruikt naar hun vertrouwde omgeving. U mag dit, indien gewenst meenemen.

De katten krijgen 's avonds een vleesmaaltijd en de hele dag door staan er brokjes van CaroCroc. U heeft natuurlijk de mogelijkheid om uw eigen voer mee te brengen.

Kat op een bank.

Entingen

Extra zorg Met 10 jaar ervaring als paraveterinair (dierenartsassistente) kunnen alle honden en katten bij ons terecht. Voor ons is het geen probleem om voor dieren met een medische achtergrond te zorgen, zoals bijvoorbeeld nier- en blaaspatiënten. Het geven van medicijnen is geen enkel probleem, wij weten waar we op moeten letten.

Entingen In ons pension is de jaarlijkse enting van uw huisdier (voor honden betreft dit in elk geval de ziekte van Weil en Parvo en kennelhoest enting, voor katten betreft dit in elk geval kattenziekte en niesziekte) verplicht. Wij accepteren ook titerbepalingen waaruit blijkt dat uw dier voldoende antistoffen in zijn of haar lichaam heeft.

De kennelhoest inenting kan gegeven worden in de vorm van een neusspray en in vorm van een injectie. De entingen dienen minimaal 2 weken voor aankomst gegeven te zijn en moeten minimaal geldig zijn tot en met de laatste dag van het verblijf. Voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen 0493-693420.

Daarnaast vragen wij om uw huisdier 2 weken voor aankomst te ontwormen en te behandelen tegen vlooien. Uw huisdier moet vrij van vlooien gebracht worden.

Tinka aan het spelen met twee honden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee zorgen we er voor dat de website juist werkt.