Welkom op de website van Dierenpension ’t Laarbroek.

 

Sinds eind 2017 hebben we de deuren mogen openen van onze hondenhuiskamers! Daarnaast beschikken we over 20 kennels in een andere ruimte.

 

De Huiskamers

In deze 3 huiskamers kunnen onze trouwe viervoeters zelf de keuze maken om in een mandje, op een kleed, op  de bank of zelfs op een bed hun plekje te kiezen. Daarnaast hebben ze de gehele dag de beschikking over de speelweide.  In de huiskamers leven ze in een groep honden.

U zult begrijpen dat niet iedere hond geschikt is om in de huiskamers te verblijven: van deze gasten wordt verwacht dat ze sociaal zijn naar mensen en soortgenoten. De reuen dienen gecastreerd te zijn vanaf 1 jaar leeftijd en teefjes mogen niet loops zijn ( mocht dit onverhoopt toch gebeuren tijdens haar verblijf, zal ze apart of in de kennels moeten verblijven). Helaas worden niet alle rassen toegelaten.

Lijkt het u wat om uw trouwe vriend in de huiskamers zijn vakantie te laten vieren? Dan maken we voordat u uw huisdier komt brengen een afspraak voor een proefdag en gesprekje. U kunt dan meteen een kijkje nemen in één van onze huiskamers. Deze dag is eenmalig en gratis. Ik wil graag zien hoe uw hond reageert op andere honden en op de huiskamers, en hoe andere honden reageren op uw hond. Als uw hond geslaagd is voor deze proefdag, mag hij op vakantie komen. Vanaf dan kunt u het verblijf in de huiskamers telefonisch of per mail boeken.

 

De Kennels

De honden hebben verwarmde binnenverblijven. Ze hebben de mogelijkheid om de hele dag in het binnenverblijf en buitenverblijf te lopen, daarnaast mogen ze 2 x per dag lekker ravotten op de speelweide, zodat ze hun energie volop kwijt kunnen. Honden die graag spelen mogen met andere honden op de speelweide. Honden die niet zo goed met andere soortgenoten overweg kunnen mogen alleen op de speelweide. Daarnaast is er de mogelijkheid om honden samen in een verblijf te laten logeren. De honden krijgen 2 x per dag eten.. Maar is het voor uw hond beter om vaker of juist minder vaak eten te krijgen, zorgen wij daar uiteraard voor. Wij geven onze gasten de brokjes van Caro Croc. Dit is een smakelijke brok die goed geaccepteerd wordt. U heeft natuurlijk de mogelijkheid om uw eigen voer mee te brengen.

We beschikken over manden en dekens. Toch vinden de meeste dieren het prettig om op een eigen dekentje of kussen te liggen met hun eigen geur. Hierdoor voelen ze zich sneller op hun gemak. Dit mag u, indien gewenst meebrengen.

Tijdens ‘de rust’ ’s middags krijgen de honden regelmatig simpel hersenwerk of kauwmateriaal aangeboden.

 

De Katten

In ons verwarmde kattenverblijf kunnen de katten apart geplaatst worden in ruim een verblijf, maar er is ook de mogelijkheid om ze samen te laten logeren. De katten kunnen de hele dag naar binnen en buiten, waar ze beschikken over krabpalen en klim- en speelmogelijkheden. Wij maken gebruik van feromonen en kattenkruid om de katten snel op hun gemak te laten voelen. De verblijven beschikken over verschillende mandjes en hangmatjes. Toch voelen katten zich sneller op hun gemak als ze iets van thuis meekrijgen wat ruikt naar hun vertrouwde omgeving. U mag dit, indien gewenst meenemen.

De katten krijgen  's avonds een vleesmaaltijd en de hele dag door staan er brokjes van Sanabelle. U heeft natuurlijk de mogelijkheid om uw eigen voer mee te brengen.

 

Extra zorg

Met 10 jaar ervaring als paraveterinair (dierenartsassistente) kunnen alle honden en katten bij ons terecht. Dus voor ons is het geen probleem om voor dieren met een medische achtergrond te zorgen, zoals bijvoorbeeld suiker- , nier- en blaaspatiënten. Het geven van medicijnen is geen enkel probleem, wij weten waar we op moeten letten.

 

Entingen

In ons pension is de jaarlijkse enting van uw huisdier (voor honden betreft dit in elk geval de ziekte van Weil en Parvo en voor katten betreft dit in elk geval kattenziekte en niesziekte) verplicht. De kennelhoest enting is niet verplicht, wel is het verstandig deze te laten geven: Als er een kennelhoest uitbraak is, kan uw hond ziek worden.

De geënte dieren zullen minder ziek worden dan de niet geënte dieren.

 

De entingen dienen minimaal 2 weken voor aankomst gegeven te zijn.

Daarnaast vragen wij om uw huisdier 2 weken voor aankomst te ontwormen en te behandelen tegen vlooien. Uw huisdier moet vlo vrij gebracht worden.

 

Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om te komen proefdraaien!

Algemene voorwaarden  |  Overeenkomst  |  © Dierenpension 't Laarbroek 2018  |  Website ontworpen door Thom van Rijt